Naujausi atsakymai

Klausimo data 2014-08-04 12:29:08
Laba diena.Šios dienos spaudoje skaitau apie kepenų ligoms liaudies medicinoje vartojamus krienų užpilą \degtine\.Ar iš tiesų nekenktų tai ,sergant hepatitu.Tai ,gal but,nekenktų ir kiti aštrūs valgiai\česnakai,svogūnai,imbieras ir pan.\Vis dažniau atsiranda tokiu patarimu,kuriais žmogus gali ir pasinaudoti,pakenkdamas sau.
Sergant kepenų ligomis minėti dalykai netinka.
Klausimo data 2014-08-04 08:48:26
Labukas,ar cista 2cm dydzio esanti ant kasos gali laikui bėgant suvėžėt? Kokiu priemoniu imtis kad taip nenutiktu? Ačiu.
Neerzinti kasos (alkoholis, rūkymas, aštrus, gausus maistas).
Klausimo data 2014-08-03 15:01:07
Laba diena. Jau 3 dieną gydausi nuo HVC su copegus 200 mg ir pegasys 180 mg deriniu, bet jokių šalutinių poveikių, nieko nejaučiu, ar taip gali būti ? Pegasio tik vieną injekciją susileidau. Ačiu.
Taip gali būti.
Klausimo data 2014-08-03 14:57:42
Ar kompensuojamas essentialis sergant letiniu HCV?
Nekompensuojama.
Klausimo data 2014-08-02 15:23:22
Sveiki, po tonzilektomijos nuo didelio skausmo gydytojas skyre Nimesil. Ar vartodamas po 2 pok. per diena, ryte vakare nepakenksiu kepenims? Gal yra kokiu kitu vaistu nuo skausmo, kurie maziau kenkia?
Kartu galite pavartoti Essentiale ar papildus su silimarinu.

Klausimų archyvas

Alkoholis ir kepenys
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156
Klausimo data 2014-08-03 14:57:42
Ar kompensuojamas essentialis sergant letiniu HCV?
Nekompensuojama.
Klausimo data 2014-07-31 19:56:23
Laba diena,mielas daktare.Noreciau suzinoti,ka reiskia tokie kraujo tyrimo rodykliai. Gliukoze mmol/1 48.3 norma 4.20-6.40 SLAPALAS mmol/1 8.16 norma 1.70-8.30 KREATININAS umol/1 102.20 norma 53.00-97.00 ALT(GPT) U/L 75 norma 0-40 AST(GOT) U/1 61 norma 0-37 GGT U/1 43.12 norma 11.00-50.00 SARMINE FOSF. U/L 30
Padidėjęs kepenų fermentų aktyvumas, kreipkitės į gastroenterologą.
Klausimo data 2014-07-29 19:00:56
Kaip alkoholis ardo kepenis ir ar jos gali su tuo pacios kovoti?
Kepenys ardo alkoholį.  Geriant didesnį jo kiekį, kepenys yra pakenkiamos.
Klausimo data 2014-07-14 21:26:30
labas vakaras gerb.Prof.Algimantai Iriniau.,norisi paklausti:vaikinui darbe pasidare silpna,isejo namo,namie paleido vidurius.Dino pora dienu apetitas,lupos melynos,siandiena akyse atsirado geltonos demes.Ar tai ne Geltliges pozymiai!Ir ar negali uzsikresti kitas zmogus ?Ar tai laba pavojinga ,ir ar skubeti i ligonine?
Nedelsiant kreiptis į gydytoją.
Klausimo data 2014-07-12 17:35:06
Laba diena.Teveliui isoperavo augli zarnyne.Mestastazes kepenyse.Ketvirtos stadijos vezi nustate. 85.metu.Ar butu galima taikyti intraarterine chemoterapija,biologine,intrahepatine perfuzija.
Priklauso nuo daugelio veiksnių. Atsakyti gali tik chemoterapeutas.
Hepatitas ir kepenys
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98
Klausimo data 2014-08-04 12:29:08
Laba diena.Šios dienos spaudoje skaitau apie kepenų ligoms liaudies medicinoje vartojamus krienų užpilą \degtine\.Ar iš tiesų nekenktų tai ,sergant hepatitu.Tai ,gal but,nekenktų ir kiti aštrūs valgiai\česnakai,svogūnai,imbieras ir pan.\Vis dažniau atsiranda tokiu patarimu,kuriais žmogus gali ir pasinaudoti,pakenkdamas sau.
Sergant kepenų ligomis minėti dalykai netinka.
Klausimo data 2014-08-03 15:01:07
Laba diena. Jau 3 dieną gydausi nuo HVC su copegus 200 mg ir pegasys 180 mg deriniu, bet jokių šalutinių poveikių, nieko nejaučiu, ar taip gali būti ? Pegasio tik vieną injekciją susileidau. Ačiu.
Taip gali būti.
Klausimo data 2014-07-18 21:47:46
aš sergu hepatitu c 1b genotipas.gydausi 18 savaičių.ar gali gydytoja nutraukti gydymą po 24 savaičių jeigu ras nors kiek viruso.ar tai reiškia kad manes nepagydys?aciu už atsakymą.
Spręs gydanti gydytoja.
Klausimo data 2014-07-18 16:18:17
labas mano akys ydubo paakiai pajuodavo rankos suplonejo kas tai
Nežinau, reikalingi tyrimai.
Klausimo data 2014-06-28 15:31:14
laba diena. diagnazavo hepatita C. noriu suzinoti ar galima buti sauleje ir degintis
Nepageidautina.
Kepenų funkcijos sutrikimai
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96
Klausimo data 2014-08-02 15:23:22
Sveiki, po tonzilektomijos nuo didelio skausmo gydytojas skyre Nimesil. Ar vartodamas po 2 pok. per diena, ryte vakare nepakenksiu kepenims? Gal yra kokiu kitu vaistu nuo skausmo, kurie maziau kenkia?
Kartu galite pavartoti Essentiale ar papildus su silimarinu.
Klausimo data 2014-07-29 12:19:05
laba diena norejau paklausti ar yra isgydomas kepenu nepakankamumas,ir ar tai mirtina liga?
Priklauso nuo kepenų nepakankamumo laipsnio. Laiku pradėjus gydymą, pasiekiama teigiamų rezultatų.
Klausimo data 2014-07-28 12:06:27
Laba diena, noreciau paklausti del kraujo tyrimu. Ar gali kazkas buti su kepenim, jei hemoglobinas jau virsija norma 165, o limfocitai pastoviai dideja. Jau 49 proc., kai norma iki 40 proc. Mažėja trombocitų skaičius 178, norma nuo 180. Pradeda kartais skaudėti dešinėje pusėje po šonkaulių lanku.
Reikia ištirti kepenų fermentų aktyvumą.
Klausimo data 2014-07-20 09:14:01
Laba diena, mielas daktare.Dar norėčiau nusako, ar parodo tokie kraujo tyrimų rodikliai. Bendrame kraujyje padidėję BASO bazofilai ( %)-1,3 ( norma 0-1), MCHC Vidut.eritrocitų hemoglob.koncent.( g/l)-318 , o norma 320-380. Biocheminiame- GGT-42 ( toks skaičius laikosi nuo vasario mėn. Ir pakitęs protrombino aktyvumas ( % )- 144,5 ( norma 70-130). l
Nieko pavojingo.
Klausimo data 2014-07-13 10:49:49
kodel pas mane baltos ismatos
Trūsta žarnyne tulžies.
Kepenų ligos
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109
Klausimo data 2014-07-26 22:04:39
kodel skauda desini sona. ar tai sutrikusi kepenu funkcija
Tikriausiai, stuburo pakenkimas.
Klausimo data 2014-07-09 16:12:57
Sveiki, mano sūnui šiuo metu 10 m., tačiau nuo 5-6 m. echoskopuojant pastebėtos ir iki šiol 2 cm padidėję kepenys. Fermentai pagal tyrimus normos ribose. Neranda priežasties. Kokios priežastys? Ką reikėtų papildomai išsitirti? Dėkoju, //Rasa
Būtina tartis su pediatru gastroenterologu.
Klausimo data 2014-07-01 11:50:00
Sveiki.Man 35m.Maždaug prieš metus laiko atlikta pilvo organų echoskopija be pakitimų.Šiuo metu maudžia dešinėje pusėje po šonkauliui, duria kartais.Skrandis tirtas prieš metus, refliuksas ir vis randa daug tulžies.Kraujo tyrime leukocitai 10,6.Gydytoja sako, kad neuralgija.Ar tai nesusiję su kepenim ar tulžies pūsle?Ką daryti toliau?Ačiū
Tai susiję su stuburo pakitimais.
Klausimo data 2014-06-23 14:06:21
Laba norejau uzduoti klausima. Pries gera menesi pradejo varginti pykinimas, apetito stoka, paviduriuodavau, kreipiausi i gydytoja, padare kraujo ir slapimo tyrima. Tyrimai geri. Bilirubinas, ALT, AST, GGT normos ribose. Slapimas be pakitimu.Slapimas normalios spalvos, ismatos nera sviesios. Paslauda po desiniu sonkauliu,po krutine, nugaros pusej.
Reikia tirti skrandį.
Klausimo data 2014-06-18 20:49:12
Nustate bluznies padidejima, 130mm, tai cia 13cm, kaip suprantu norma buna iki 12cm. itare hcv bet rnr buvo neigiamas, hematologas kraujo ligas atmete, del ko ji padidejusi?ka reiketu issitirti, tiesa, ant bluznies yra 2.7cm. cista jau senokai. aciu labai
Du kartus per metus echoskopiškai stebėti blužnies matmenis.
Virškinimo gerinimas
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73
Klausimo data 2014-04-30 21:09:51
Sveiki, pries menesi prasidejo rytiniai pykinimai, vemimai, daktaras israse vitabiotiku kepenim. negaliu net mokykla eit nes rytais skrandyje buna diskomfortas, ypac po valgio. Man 17m, pries visa si ivyko valgydavau daug riebaus maisto, mesos, kebabus ir panasiai. Prasau patarkit kaip greiciau pagyti, kas butu labai sveika kepenim?
Tirkite skrandį ir atlikite vidaus organų echoskopiją.
Klausimo data 2014-03-13 22:48:59
Laba diena.Kai isgeriu probiotika(Bifolac),tai susidirgina zarnynas ir suviduriuoju.Ar man gali buti dirglios zarnos sindromas?O gal reiktu pabandyti kita probiotika,bet manau,kad vel susidirgins zarnynas?Gal pasidaryt ismatu kiekybini pasieli?
Pasidarykite išmatų kiekybinį pasėlį.
Klausimo data 2013-11-27 12:44:38
Pries 3 metus turejau visrskinimo organu uzdegima, tada pradejo augti svoris.per metus priaugau 25 Kg. esu sirgusi hepatitu B, dabar lyg nesergu, bet nesitikrinau 5 metus. Vartoju Cipraleca jau 3 metus. Dabar man visai nustojo virskinti. Bet kai pradejau vartoti fermetus Panzynorm, viskas susitvarke.Ka daryti toliau?Nuo ko pradet gydima ?
Pradėti nuo gastroenterologo konsultacijos dėl B viruso dabartinės būklės ir virškinimo proceso sutrikimų.
Klausimo data 2013-09-18 01:35:15
Noriu priaugti svorio, kadangi esu kudas labai, bet negaliu valgyt visokio riebaus, kepto maisto, padazu, astraus maisto ir panasiai... Daznai jei uzvalgau tokio maisto, organizmas apsinuodija, apsivemiu, kartais vemiu tulzim.. Poto dar pora dienu galva skauda nuo toksinu organizme. Ka daryt?
Kadangi situacija yra sudėtinga, reikėtų tartis su dietologu
Klausimo data 2013-07-10 17:22:21
ar tinka gerti folio ruksti ,geriant antidepresanta efexor metus laiko,abejoju siuo patarimu,ji gavau is gydytojo uzsienyje,aciu,
Nebūtina
Kiti klausimai
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110
Klausimo data 2014-08-04 08:48:26
Labukas,ar cista 2cm dydzio esanti ant kasos gali laikui bėgant suvėžėt? Kokiu priemoniu imtis kad taip nenutiktu? Ačiu.
Neerzinti kasos (alkoholis, rūkymas, aštrus, gausus maistas).
Klausimo data 2014-07-23 22:40:20
Labas vakaras,jau kelintą kartą sunčiu Jums klausimą ir niekaip nesulaukiu atsakymo.Nuolat burnoje jaučiu geležies skonį.Hemoglobinas žemas,100mg.Prieš 10m.yra pašalinta tulžis.Ką tai galėtų reikšti dėl burnoje jutimo geležies skonio?
Reikia ištirti skrandį.
Klausimo data 2014-07-23 18:15:38
laba diena ,noreciau jusu paklausti,pas 10 metu vaika yra kepenyse cista 1centimetro dydzio. ka toliau reiktu daryti,kaip tirtis kepenys?
Reikia tartis su vaikų gastroenterologu.
Klausimo data 2014-07-07 16:24:51
Gerb.gyd.prasau patarimo man kune yra kazkokie labai nemalonus pokyciai t.y.lig tai saltis krecia ,bet daugiausia buna nugaroje as tiesiog negaliu paaiskint kaip atrodo kad man butu salta,pila prakaitas daugiausia galvos ir sprando srityje,pasidaro net plaukai slapi ,o kunu atrodo begioja kokie siurpuliai,labai nemaloni busena .moteris 54 metai
Tarkitės su neurologu. Gal moters amžiaus būsena?
Klausimo data 2014-06-30 22:54:28
Jau kuris laikas pastebėjau, kad savaime, tiesiog nevalingai išsprūsta iš vidaus, tarsi dejonė, atsidusėjimas iš vidaus; och ar uch ir panš.Ypač tada, kai pavargsti kažką besidarbuodamas.Girdėjau, kad tai signalas apie esančias širdies ir kvėpavimo organų problemas.Ar tai nepavojinga ir kodėl tai pasireiški?.Esu jau pensinio amžiaus.Ačiū.
Kvėpavimo funkcijos sutrikimas.